Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@11:04:57 GMT

عامل اصلی ریزش شاخص بورس

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۹۹۲۴

عامل اصلی ریزش شاخص بورس

ایران اکونومیست- روز یکشنبه بسیاری از سهام داران بورس به قصد خرید نماد شبندر به فروش سبد سهام خود اقدام کردند.

در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل بورس با کاهش 2 هزار و 355 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 573 هزار واحد صعود کرد.

شاخص هم وزن با رشد اندک 9 واحدی در سطح 467 هزار و 515 واحدی ایستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شاخص کل فرابورس 75 واحد بالا آمد و در سطح 22 هزار و 803 واحد قرار گرفت.
بازگشایی ناکام شبندر

صبح امروز، حوالی ساعت 11، ناظر بازار خبر از بازگشایی نماد شبندر (پالایش نفت بندرعباس) داد. در این پیام مدیریت عملیات بازار شرکت بورس آمده بود: «نماد معاملاتی شرکت پالایش نفت بندر عباس (شبندر) پس از برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه مبنی بر تقسیم سود نقدی و عمومی فوق العاده مبنی بر افزایش سرمایه، بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیزم حراج آماده انجام معامله می‌باشد.»

خبر بازگشایی شبندر موجب تقویت سمت عرضه بازار شد و بسیاری از سهام داران حقیقی سعی در فروش بخشی از سبد سهام خود و خرید شبندر داشتند. صف‌های فروش طویل شد و شاخص کل از ساعت 11 شروع به نزول کرد. این در حالی است که تا ساعت 11 شاخص کل با رشد 10 هزار واحدی به یک میلیون و 585 هزار واحد رسیده بود. شبندر کشف قیمت نشد و تنها موجب ریزش بازار شد.

بورس
افزایش 800 درصدی صف های فروش

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 64 درصد افت کرد و در رقم 585 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 808 درصد افزایش یافت و 418 میلیارد تومان شد.

شرکت نفت سپاهان (شسپا) با صف‌ خرید 290 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شسپا، نمادهای مدیریت (سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشور) و کرازی (کارخانجات تولید شیشه) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به کمرجان (بازرگانی و تولیدی مرجان کار) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 50 میلیارد تومانی داشت.پس از کمرجان، خساپا (شرکت خودروسازی سایپا) و وبملت (بانک ملت) بیشترین صف فروش داشتند.
سهم‌های تاثیرگذار بر شاخص

روز یکشنبه نمادهای «کگل»، «فارس» و «وبملت» بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل داشتند.

همچنین سه نماد «میدکو»، «فولاد» و «فخوز» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس سپید صدرنشین است و شستا و خودرو در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز وهامون، دی و مدیریت پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.
افزایش ارزش معاملات

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 25 هزار و 533 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز ‌‌شنبه 30 درصد افزایش یافته است.

ارزش معاملات خرد نیز با رشد 36 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 17 هزار و 393 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در 6 ماه گذشته است.
همچنین بخوانید

 

نقشه بورس بر مبنای ارزش معاملات

 

 اقتصادنیوز

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: میلیارد تومان ارزش معاملات شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۹۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 4 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی واحدی به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فولاد» و «کچاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «حسیتا» و «ودی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «فملی» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فن افزار»، «فزر» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 12 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 800 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 246 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 236 نماد در محدوده مثبت و 184 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 220 نماد در محدوده مثبت و 121 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار