Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای آگاهی از آخرین اخبار بورس اوراق بهادار تهران اینجا کلیک کنید

اقتصاد آنلاین – سهیل بانی؛ در معاملات بورس امروز، شاخص کل در اوایل نیمه دوم معاملات از ارتفاع یک میلیون و ۵۸۵هزار واحد گذر کرد و به سقف خود از مهر ماه سال ۹۹ رسید. با این وجود افزایش فشار فروش در ادامه معاملات، باعث شد که این شاخص با بیش از دو هزار واحد افت به عدد یک میلیون و ۵۷۷هزار واحد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب در پایان بورس امروز ۳۰۵نماد بیش از سه درصد افت کردند و ۱۸۰نماد با صف فروش دومین روز معاملاتی هفته را بدرقه کردند.

 از مهم‌ترین نکات بازار امروز می‌توان به خروج هزار و ۱۰۰میلیارد تومانی پول حقیقی از بازار اشاره کرد. این اتفاق از آن جهت اهمیت دارد که ۱۸ بهمن سال ۹۹، آخرین باری بود که خروج پول بیشتر از این مبلغ رقم خورد. همچنین ارزش کل معاملات بورس امروز از ۱۵هزار و ۲۰۰میلیارد تومان عبور کرد که مبلغ در هفت ماه گذشته بی‌سابقه است. ترکیب این دو داده تا حدودی نشان می‌دهد که امروز متوسط قدرت خرید خریداران، کمتر از متوسط قدرت فروش عرضه‌کنندگان بازار بوده است. عوامل مختلفی می‌تواند در رخ دادن این اتفاق دخیل باشد که این گزارش به بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازد.

بازگشایی شبندر؛ جرقه شروع ریزش

شاید بتوان نخستین دلیل این افت را بازگشایی نماد شبندر پس از حدود سه ماه غیبت دانست. با اعلام این خبر توسط ناظر بازار درست در زمانی که شاخص کل در ارتفاع ۱,۵۸۴هزار واحدی قرار داشت، بسیاری از فعالین بازار اقدام به فروش سهام‌ خود در دیگر نماد‌ها کردند تا پس از بازگشایی، شبندر را به پرتفوی خود اضافه کنند. با این وجود معاملات شبندر که در مثبت ۱۰۰درصد به تعادل رسیده بود توسط ناظر بازار ابطال شد تا این اقدام تیر خلاصی بر روند صعودی بازار باشد. لازم به ذکر است که در کنار نقدهایی که به فرآیندهای نامشخص بازگشایی وجود دادر، شواهد از صحت عمل ناظر در عدم بازگشایی این نماد حکایت دارند.

فرار زیان دیده‌ها

واضح است که بازگشایی شبندر دلیل سقوط امروز بازار نبود. در تیر ماه و آذر ماه سال گذشته بسیاری از سهامداران در همین محدوده شاخص کل وارد بازار شدند. حالا که شاخص کل دوباره به این حوالی بازگشته است، ممکن است بسیاری از این افراد با سر به‌ سر شدن قیمت خریدشان به قیمت‌های کنونی، تصمیم به فروش سهام‌های خود و خروج از این بازار گرفته باشند. در نتیجه این اتفاق یکی از عللی است که فشار عرضه را در بازار تشدید کرده است.

احتیاط بازار در شرایط نا اطمینانی

یکی دیگر اتفاقاتی که سبب افزایش فشار عرضه شد، رشد ۴۴درصدی شاخص کل از سوم خرداد ماه تا ششم شهریور ماه سال جاری بود. طبیعی است که در این دوره زمانی، بسیاری از فعالین بازار سودهای خوبی کسب کرده‌اند و حالا در شرایط نامطمئن و شاید پرریسک شاخص کل بورس، با فروش بخشی از سهام خود، شناسایی سود کنند.

نشست بغداد؛ گام‌های اولیه برای بازگشت به برجام

از دیروز نشستی امنیتی به میزبانی بغداد و با حضور نمایندگان همسایگان عراق و همچنین امارات، مصر و فرانسه در حال برگزاری است که هدف آن مسائل امنیتی منطقه غرب آسیا است. در حاشیه این نشست، اتفاقاتی به وقوع پیوسته است که می‌توان تاثیر آن را در بازار امروز شاهد بود. به نظر می‌رسد عراق علاقه‌مند است تا با میانجی‌گری بین ایران و عربستان سعودی، روابط این دو کشور را بهبود ببخشد. بهبود ارتباط عربستان به عنوان یکی از مخالفین اصلی برجام با ایران، می‌تواند به روند توافق ایران با غرب هم کمک کند. همه این شرایط باعث شده که حتی اگر چشم‌انداز تورمی ایران کاهشی نباشد، در افزایش آن تردید وجود داشته باشد.

پایان رشد شاخص کل در کوتاه مدت

مجموع همه این اتفاقات می‌تواند سیگنال پایان روند صعودی بازار در کوتاه مدت را به فعالین آن مخابره کند. هر چند سهم‌هایی ریالی وجود دارند که از رشد اخیر بازار جا مانده‌اند ویا در قیمت‌های فعلی ارزنده هستند، اما ممکن است این سهم‌ها نیز قربانی جو منفی بازار شوند و آن‌طور که باید، با اقبال روبرو نشوند.

پربیننده ترین ارزش سهام عدالت من (۶ شهریورماه) نمای پایانی بورس(۷شهریور۱۴۰۰) / شاخص کل با افت دو هزار واحدی همراه شد کدام بازار طی هفته گذشته بیشتر سود داشت؟ / ثبت کمترین بازدهی برای طلا ارزش سهام عدالت من (۷ شهریورماه) بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس امروز (۷شهریور) / فرار هزار میلیاردی حقیقی ها از مقاومت شاخص کل

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بورس امروز شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۱۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل

در حالی که انتظار می رود اپل، بزرگترین کاهش درآمد سه ماهه در بیش از یک سال گذشته را به دلیل کاهش فروش در بازار چین گزارش کند، این شرکت قصد دارد برای احیای فروش خود، هوش مصنوعی مولد را به آیفون اضافه کند.

به گزارش ایسنا، سهام اپل که مدت‌ها در وال استریت به عنوان یک سهام قوی شناخته می‌شد، در ماه‌های اخیر عملکرد ضعیفی نسبت به سایر شرکت‌های بزرگ فناوری داشته و تا به امروز بیش از ۱۰ درصد سقوط کرده است که ناشی از نگرانی‌ها در خصوص کندی عرضه خدمات هوش مصنوعی در محصولات این شرکت و احیای هواوی بوده که از زمان بازگشت پرقدرت خود، بخشی از سهم آیفون در بازار چین را ربوده است.

بنا بر گزارش شرکت مالی  LSEG، تحلیلگران پیش بینی کردند میانگین فروش آیفون که حدود نیمی از درآمد اپل را تشکیل می‌دهند، در سه ماه اول سال میلادی جاری، ۱۰.۴ درصد کاهش پیدا کرده است. این کاهش فروش اگر تائید شود، شدیدترین کاهش در بیش از سه سال گذشته خواهد بود.

تحلیلگران برآورد می‌کنند درآمد کل اپل در سه ماهه دوم که دوره از ژانویه تا مارس است، پنج درصد کاهش یافته است. این بزرگترین کاهش درآمد اپل از سه ماهه دسامبر سال ۲۰۲۲ خواهد بود که طی آن، درآمد این شرکت، ۵.۵ درصد سقوط کرده بود.

اپل در اوایل سال میلادی جاری، عنوان ارزشمندترین شرکت جهان را به مایکروسافت واگذار کرد و ارزش بازار این شرکت پس از کاهش قیمت سهامش، به ۲.۶۸ تریلیون دلار رسیده است، درآمد ضعیف و سقوط سهام، اپل را تحت فشار قرار داده تا پس از سال‌ها عدم تغییرات اساسی، گوشی پرچمدار خود را ارتقا دهد.

طبق گزارش بلومبرگ نیوز، اپل سرگرم مذاکره با شرکت OpenAI و گوگل برای افزودن قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد برای آیفون بوده که ممکن است در کنفرانس سالانه طراحان اپل در ژوئن، رونمایی شود.

تحلیلگران معتقدند یکپارچه شدن هوش مصنوعی، می‌تواند تقاضا برای سری بعدی آیفون را که انتظار می‌رود در پاییز معرفی شود، افزایش دهد.

در حالی که مدیران مایکروسافت، آلفابت، متا پلتفرم و سایر شرکت‌های بزرگ فناوری، درباره استراتژی‌های هوش مصنوعی خود در کنفرانس‌های گزارش‌های مالی سه ماهه صحبت کرده اند اما تیم کوک، مدیرعامل اپل، درباره برنامه‌های خود برای این فناوری نوظهور، کمتر صحبت کرده است.

افزودن قابلیت‌های هوش مصنوعی به آیفون، می‌تواند به اپل کمک کند بهتر با هواوی و سامسونگ الکترونیکس رقابت کند.

باقی کسب و کار سخت افزاری اپل هم با تقاضای ضعیف روبرو شده و پیش‌بینی شده است فروش آی‌پد و مک در سه ماهه مارس، به ترتیب ۱۱.۴ درصد و ۴.۳ درصد کاهش پیدا کرده باشد.

اپل اعلام کرده است که تمرکز خود را روی دستگاه‌هایی بیشتر می‌کند که ارتقای عمده‌ای نداشته‌اند. این شرکت در اواخر ماه میلادی جاری، میزبان رویدادی است که در آن انتظار می‌رود سری جدید آی‌پد رونمایی شود و طبق گزارش‌های رسانه‌ها، این شرکت قصد دارد هر مدل مک را با پردازنده‌های M۴ سریع‌تر و متمرکز بر هوش مصنوعی، به‌روزرسانی کند.

بر اساس گزارش رویترز، انتظار می‌رود کسب و کار خدمات اپل که شامل درآمد حاصل از فروشگاه اپ استور و خدمات اشتراکی مانند اپل تی وی است، با رشد درآمد ۷.۷ درصدی، نقطه درخشان کسب و کار این شرکت باقی بماند.

دیگر خبرها

  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قرمز پوشی شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۱۲ هزار واحدی
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار